zondag 9 oktober 2016

Lockmachine, de 3-draads overlocknaad (1)

Het is tijd voor de tweede tutorial over het gebruik van de lockmachine. Heb je de vorige tutorial (over het starten en de 4-draads stretchnaad) gemist? klik dan hier.

Vandaag gaan we de Lockmachine gebruiken voor een 3-draads overlocknaad. Je kunt op de Singer 14SH754 twee verschillende overlocknaden met 3 draden gebruiken. We bekijken nu de eerste. 


Om te beginnen stel je de spanningswielen in op 0-3-3-3.
Het wiel dat hoort bij de naald die je niet gebruikt -in dit geval de blauwe, die gekoppeld is aan de linkernaald- zet je helemaal laag zodat er geen spanning op staat. 
De linkernaald haal je uit je machine. Dit doe je met behulp van de meegeleverde schroevendraaier. De schroefjes zitten boven de naalden. Draai het schroefje dat bij de linkernaald hoor een slag om tot de naald los komt. Zorg ervoor dat de naald omhoog is gebracht, zo kun je hem makkelijk eruit halen.


Ik heb op mijn machine een klein stukje kneed gum geplakt om hiermee de draad van de linkernaald aan de kant te houden, en daarna zonder inrijgen weer in de naald kan steken. Gemak dient de mens:). Je kunt de draad ook eruit halen en later weer inrijgen.

 
De steekbreedte laat je staan op 3En dat is alles! Je stikt je proeflapje nu hetzelfde als bij een 4-draads stretchnaad. Op de foto ligt mijn proeflapje dubbel zodat je voor en achterzijde van de steek kunt zien. Omdat je de rechter naald hebt gebruikt heb je nu een naad van 3,5 mm. We gaan ook een naad maken van 5,7 mm, hiervoor gebruiken we de andere naald.

Plaats de linkernaald weer terug zoals je hem eruit hebt gehaald en haal nu de rechter naald eruit.

De wielen stel je nu in op 3-0-3-3.

En tadaa, je 3-draads overlocknaad van 5,7 mm is gelukt.


voorzijde
achterzijde


De volgende keer gaan we een flatlock steek als afdeknaad gebruiken!
Wil je van deze 3-draads overlocknaad liever de videotutorial bekijken? Klik dan hier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten