zondag 23 oktober 2016

Herfstvakantie en een heldencape


Het was herfstvakantie, en dus was er deze week veel tijd voor gezelligheid met onze meiden van 6 en 8 jaar die vrij waren. Schelpjes verven, Donald Duckjes sorteren, beukenootjes zoeken en pellen en opeten. Genoeg te doen. Het naaien stond dus even op een laag pitje, al kon ik tussen de bedrijven door nog wel een eerste probeersel maken van een honden jasje. Hoewel dit project er in mijn hoofd al heel mooi uit zag was het resultaat van mijn eerste poging in het echt niet om over naar huis te schrijven :).


Ik nam de maten op van onze toypoedel en tekende een vorm op patroonpapier. Dit nam ik over op twee stofjes die ik nog had liggen, waarvan één een oude spijkerbroek. Ik had ook nog een of ander zacht tussenlaagje liggen die ik ook in dezelfde maat knipte.Om het 'jasje' te sluiten naaide ik twee lussen met een ring erin. Voor de andere kan twee banden. Alles simpel, het was niet voor niets een proefversie.


Alle delen naaide ik binnenstebuiten aan elkaar, direct met de lussen erin mee gestikt. Daarna draaide ik het geheel door het  keer gat om en stikte het langs de rand nogmaals vast.


 Het resultaat was... hoe zal ik het noemen? Apart. Het had meer weg van een heldencape dan van een honden jas. Het is dat er geen superman logo op was genaaid ;). Gelukkig wilde het slachtoffer in kwestie wel even meewerken om het resultaat op de foto te krijgen. Hij zette er zelfs een blik bij op waar je spontaan medelijden met hem van krijgt. De mooie stoffen (lees: recyclebare winterjassen) die ik klaar heb liggen bewaar ik nog maar even tot ik het patroon heb aangepast.

2 opmerkingen:

  1. hahaha dat koppie..... meen je dit nou vrouwtje?
    Je hebt nu wel een goed uitgangspunt ;) X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahaha dat koppie..... meen je dit nou vrouwtje?
    Je hebt nu wel een goed uitgangspunt ;) X

    BeantwoordenVerwijderen