maandag 28 november 2016

Zakje als sleutelhanger | project met dochter (Uitdaging nr 2)


Vorige week, donderdag om precies te zijn, streepte ik dit naaiklusje van de to do list. Toegegeven, dit is wel het minst originele project so far. Pinterest staat er vol mee en deze vergelijkbare zakjes heb ik al zo vaak zien langs komen dat ik niet zou weten waar het originele idee vandaan kwam. Zelf heb ik ook al tijden zo'n zakje aan mijn sleutelbos hangen (and i love it!).
Daarnaast is dit ook geen klusje waarbij ik een grote lap stof kon wegwerken. Met een recyclebare spijkerbroek en wat restlapjes waren we klaar. Ja 'we', want dit projectje deed ik samen met mijn oudste dochter. We hadden een hele goede reden. Juffendag. En dus belandt dit projectje op nummer 2 van mijn uitdaging.

Vrijdag was het juffendag en dan vind ik het altijd het leukst als de meiden iets geven waar ze zelf werk aan hebben gehad. Zo hebben ze al eens een kaars versierd, magneetjes gemaakt en dit jaar mocht de oudste een naai-kadootje maken en geven.

Zelf in de keukenkastjes naar een goede maat cirkel zoeken en omtrekken op de lapjes.

Mooie kleurtjes kiezen van stof, ritsen en de lusjes.

Passen en meten.

Natuurlijk nauwkeurig sorteren ;). Het begint al ergens op te lijken.

Stapelen en rondom vastnaaien.


Omkeren en door naar de volgende.

Alle drie de zakjes zijn omgekeerd. 
Dochter kan er maar moeilijk van af blijven (en wil ook graag dat haar handen op de foto komen ;)).
 Aan het einde nog even de strijkbout er overheen gehaald en (na overleg met dochter) rondom doorgestikt om aan de binnenkant de rand netjes weg te werken. Helaas zag ik dat de foto van het eindresultaat niet scherp was. Maar heel eerlijk gezegd vind ik ze zonder vast gestikte rand ook net een tikkeltje leuker :), al ben ik misschien wel bevooroordeeld door mijn eigen geliefde sleutelhanger die ik aan het einde nooit heb doorgestikt.

*Naaisel 2, drie sleutelhanger zakjes van restlapjes *

2 opmerkingen:

  1. Gaaf zo'n kado! Zijn de juffen vast blij mee :) (beter dan al die chocolade die meestal gegeven wordt ;)) En bedankt gelijk voor de tuto~!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Ik hoorde dat de juffen inderdaad véél chocola hadden gekregen ;)

      Verwijderen